CV

CV

Sonja Arstio

Kuka olen?

Olen Sonja Arstio, 28-vuotias oululainen kirjoittaja, markkinointi- ja viestintäpäällikkö sekä filosofian maisteri. Startup-maailma on koulinut minusta nopean työskentelijän, joka kestää painetta kuin painetta. Toimistolla minut tunnistaa kuivasta huumorista, kovasta äänestä sekä siitä, että haluan aina auttaa ja tukea työkavereitani.

TYÖKOKEMUS

TUUDO OY

Markkinointi- ja viestintäpäällikkö

2018 syksy  – 

TUUDO OY

Asiakkuuspäällikkö

2018 kevät – 2018 syksy

OULUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA

Yritysyhteistyökoordinaattori

2017 kevät – 2018 kevät

POHJOIS-POHJANMAAN ELY-KESKUS

Viestinnän harjoittelija

2016 kesä

OULUN NORMAALIKOULU

Äidinkielen ja kirjallisuuden opettajan sijainen

Satunnaisesti 2015 syksyllä

OSUUSKAUPPA ARINA

Myyjä

2013 kesä

Nykyisessä työssäni vastaan monipuolisesti Tuudo Oy:n markkinoinnista sekä viestinnän tehtävistä. IT-alan startup tuottaa niin kotimaan kuin Latinalaisen Amerikan korkeakouluopiskelijoille Tuudo-mobiilisovellusta, joka kerää kaikki opinnoissa tarvittavat palvelut samaan appiin. Vastuualueellani ovat niin ikään Tuudo Oy:n markkinoinnin suunnittelu ja toteutus eri kanavissa, sisäisen sekä ulkoisen viestinnän tehtävät, nettisivujen ylläpito ja päivitys, materiaalien ideointi ja tuottaminen, asiakaspalvelu, koulutukset, CMS-työskentely sekä sidosryhmäprojektit.

Voit tutustua työnäytteisiini portfolion puolella!

KOULUTUS

Olen koulutukseltani filosofian maisteri kirjallisuuden pääaineesta. Valmistuin Oulun yliopistosta tammikuussa 2018. Tutkintooni kuuluvat myös kaksi laajaa sivuainetta: suomen kieli sekä pedagogiset opinnot. Olen pätevä äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja.

Täydennän tällä hetkellä tutkintoani Oulun yliopistossa avoimen väylän kautta. Monimediainen luova kerronta -pilotin tarkoitus on pätevöittää monikanavaiseen ja -mediaiseen luovaan tekstituotantoon. Sivuaineen (25 op) kautta kokemusta saa niin proosakirjoittamisesta, TV- ja elokuvakäsikirjoittamisesta kuin pelisuunnittelusta ja -käsikirjoittamisestakin. Opinnoissa erikoistutaan lopulta yhteen edellä mainituista osa-alueista. Erikoistuminen alkaa syksyllä 2020.

Ylioppilastutkinnon olen suorittanut Kemin lyseon lukiossa vuosina 2008 – 2011.

KIRJOITUSKILPAILUT


ILMASTONMUUTTAJAT -KIRJOITUSKILPAILU 2018

2. sija

Talventaitajat -novelli

Järjestäjänä Nuoren Voiman Liitto

”Teksti on samaan aikaan synkkä ja leikillinen ja kirjoittaja hyödyntää toimivalla tavalla Suomikumman lajityypin keinoja ilmastoteeman tutkimisessa”, kuvailevat kilpailun tuomarit. Lue lisää tästä.NOVA -KIRJOITUSKILPAILU 2016

6. sija

Mitä eroa on pimeydellä? -novelli

Järjestäjänä Turun Science Fiction Seura ry

”Sonja Arstion Mitä eroa on pimeydellä? puolestaan on suuria kysymyksiä käsittelevä urbaani dystopia, joka sijoittuu synkkään ydinsotien jälkeiseen maailmaan. Novelli kertoo kohtaamisesta, joka muuttaa kummankin päähenkilön elämän.”
Nova 2016 -antologia

Kirjoittamani tekstit ovat valikoituneet lisäksi muutamia kertoja kilpailujen finaalivaiheisiin, mutta jääneet lopulta sijoittumatta. Näin kävi mm. J. H. Erkon kirjoituskilpailussa 2016 sekä Nova-kirjoituskilpailussa 2019. Minuuttinovellini valittiin vuonna 2016 mukaan H2Ö-festivaalin tekstibaarihankkeeseen. Kokemusta lyriikasta olen kerryttänyt lisäksi J. H. Erkon runokurssilla 2014.

Tutustu työnäytteisiini blogin puolella.

MUU OSAAMINEN
WINDOWS OFFICE
WORDPRESS
VIDEOKUVAUS JA EDITOINTI
VALOKUVAUS
ADOBE PHOTOSHOP
ADOBE ILLUSTRATOR
ADOBE INDESIGN
DIGITAL ART
KIELET
SUOMI
ENGLANTI - KIRJALLINEN
RUOTSI
HTML