CV

CV

Sarjarakastujan sarjabingo_artikkelikuva
Sonja Arstio

Kuka olen?

Olen Sonja Arstio, 30-vuotias oululainen kirjoittaja, markkinointi- ja viestintäpäällikkö sekä filosofian maisteri. Startup-maailma on koulinut minusta nopean työskentelijän, joka kestää painetta kuin painetta. Toimistolla minut tunnistaa mustasta huumorista, äänekkäästä naurusta sekä siitä, että haluan aina auttaa ja tukea työkavereitani.

TYÖKOKEMUS

TUUDO OY

Markkinointi- ja viestintäpäällikkö

2018 syksy  – 

TUUDO OY

Asiakkuuspäällikkö

2018 kevät – 2018 syksy

OULUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA

Yritysyhteistyökoordinaattori

2017 kevät – 2018 kevät

POHJOIS-POHJANMAAN ELY-KESKUS

Viestinnän harjoittelija

2016 kesä

OULUN NORMAALIKOULU

Äidinkielen ja kirjallisuuden opettajan sijainen

Satunnaisesti 2015 syksyllä

OSUUSKAUPPA ARINA

Myyjä

2013 kesä

Nykyisessä työssäni vastaan monipuolisesti Tuudo Oy:n markkinoinnista, viestinnän tehtävistä sekä aika ajoin myös käyttöliittymäsuunnittelusta. IT-alan startup tuottaa niin kotimaan kuin Latinalaisen Amerikan korkeakouluopiskelijoille Tuudo-mobiilisovellusta, joka kerää kaikki opinnoissa tarvittavat palvelut samaan appiin. Vastuualueellani ovat niin ikään Tuudo Oy:n markkinoinnin suunnittelu ja toteutus eri kanavissa, sisäisen sekä ulkoisen viestinnän tehtävät, nettisivu- sekä verkkokauppaprojektit, monipuolinen materiaalien sekä sisällön ideointi ja tuottaminen, asiakaspalvelu, koulutukset, UX- ja UI-suunnittelu sekä sidosryhmätyöskentely.

Vapaa-aikanani kirjoitan, luen, piirrän ja pelaan mielelläni. Luovaa kirjoittamista harrastan tavoitteellisesti (kts. sijoituslista alta) ja työstän työn ohessa romaanikäsikirjoitusta. WP- ja SEO-osaamista ylläpidän aktiivisella blogiharrastuksella ja visuaalista silmää kehitän digipiirtämällä sekä ajoittain valokuvaamalla. 

Voit tutustua työnäytteisiini portfolion puolella!

KOULUTUS

Olen koulutukseltani filosofian maisteri kirjallisuuden pääaineesta. Valmistuin Oulun yliopistosta tammikuussa 2018. Tutkintooni kuuluvat myös kaksi laajaa sivuainetta: suomen kieli sekä pedagogiset opinnot. Olen pätevä äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja.

Täydensin tutkintoani Oulun yliopistossa avoimen väylän kautta 2020 keväällä. Monimediainen luova kerronta -pilotin tarkoitus on pätevöittää monikanavaiseen ja -mediaiseen luovaan tekstituotantoon.

Ylioppilastutkinnon olen suorittanut Kemin lyseon lukiossa vuosina 2008 – 2011.

KIRJOITUSKILPAILUT


J. H. ERKON KIRJOITUSKILPAILU 2020

1. sija

Mitä jos maailmat -novelli

Järjestäjänä Nuoren Voiman Liitto

”Halusimme nostaa kärkeen tekstejä, joissa kuului kaikkein vahvimmin kirjoittajan oma ääni, sanomisen palo ja taito luoda kielen avulla syvä, monitasoinen maailma”, kertoo raadin puheenjohtaja, kirjailija Elina Hirvonen. Lue lisää täältä.


ILMASTONMUUTTAJAT -KIRJOITUSKILPAILU 2018

2. sija

Talventaitajat -novelli

Järjestäjänä Nuoren Voiman Liitto

”Teksti on samaan aikaan synkkä ja leikillinen ja kirjoittaja hyödyntää toimivalla tavalla Suomikumman lajityypin keinoja ilmastoteeman tutkimisessa”, kuvailevat kilpailun tuomarit. Lue lisää tästä.NOVA -KIRJOITUSKILPAILU 2016

6. sija

Mitä eroa on pimeydellä? -novelli

Järjestäjänä Turun Science Fiction Seura ry

”Sonja Arstion Mitä eroa on pimeydellä? puolestaan on suuria kysymyksiä käsittelevä urbaani dystopia, joka sijoittuu synkkään ydinsotien jälkeiseen maailmaan. Novelli kertoo kohtaamisesta, joka muuttaa kummankin päähenkilön elämän.”
Nova 2016 -antologia

Kirjoittamani tekstit ovat valikoituneet lisäksi muutamia kertoja kilpailujen finaalivaiheisiin, mutta jääneet lopulta sijoittumatta. Näin kävi mm. J. H. Erkon kirjoituskilpailussa 2016 sekä Nova-kirjoituskilpailussa 2019 ja 2020. Minuuttinovellini valittiin vuonna 2016 mukaan H2Ö-festivaalin tekstibaarihankkeeseen. Kokemusta lyriikasta olen kerryttänyt lisäksi J. H. Erkon runokurssilla 2014.

Tutustu työnäytteisiini blogin puolella.

OSAAMINEN PÄHKINÄNKUORESSA
 • Windows Office 
 • Adobe Creative Cloud (erityisesti Photoshop, InDesign sekä XD)
 • Digital Art (Procreate)
 • WordPress
 • WooCommerce
 • Monimediainen tekstituotanto
 • Sosiaalinen media
 • SEO
 • Valokuvaus
 • Videokuvaus ja editointi
 • HTML (perusteet)
KIELET
 • Suomi (äidinkieli)
 • Englanti (kiitettävä)
 • Ruotsi (välttävä)
 • Ranska (alkeet)
 • Espanja (alkeet)